Skip to main content
Top

2012 | OriginalPaper | Hoofdstuk

41. Zorgdomotica en communicatie: onbekend maakt onbemind

Auteur : Wally J.W. Keyzer-Broers

Gepubliceerd in: Zorgdomotica

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Domotica wordt sinds de jaren negentig voornamelijk gepromoot als zorgtechnologie en heeft sindsdien letterlijk een grijs imago. Ouderen, maar ook mensen met een beperking en chronisch zieken laten zich niet altijd even enthousiast uit over zorgtechnologie.
Voetnoten
1
Binnen de beleveniseconomie staat niet zozeer een product of dienst centraal, maar de hiermee geassocieerde beleving.
 
2
Definitie crossmedia volgens Indira Reynaert: ‘Er is sprake van crossmedia als er ten behoeve van een communicatiedoelstelling een kruisbestuiving bestaat van verschillende media zoals theater, film, televisie, radio, de bladen, het internet, games, mobiele apparaten en live-evenementen. De verschillende media communiceren hierbij mediumspecifieke betekenissen die deel uitmaken van een synergetisch geheel: via een verhaal wordt er een bepaalde boodschap over de media uitgedragen, waarbij rekening wordt gehouden met de kwaliteiten en eigenaardigheden van de ingeschakelde media, de participerende houding en het mediagebruik van de consument.’
 
3
De term smart living is een afgeleide van de term smart homes. Bij smart living gaat het primair om het verbinden van onze dagelijkse activiteiten binnen verschillende isotopen (thuis, onderweg of ‘ergens anders’) die door ICT geïntegreerd kunnen worden ondersteund. Hierbij wordt sterk vanuit de behoefte geredeneerd. Smart living stimuleert om buiten de woning te kijken naar de woonomgeving en de veranderende grenzen tussen wonen, werken en mobiliteit.
 
Metagegevens
Titel
Zorgdomotica en communicatie: onbekend maakt onbemind
Auteur
Wally J.W. Keyzer-Broers
Copyright
2012
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-9233-9_41