Skip to main content
main-content
Top

03-02-2011 | Nieuws

Zonder ORT is het armoe troef

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben hun onregelmatigheidstoeslag echt nodig. Dat blijkt uit een kleine peiling op de website van Bijzijn. Ruim 83 procent verdient te weinig als er geen ORT zou zijn.

Twee weken geleden werd bekend dat de Universitair Medische Centra (UMC’s) in de nieuwe cao geen ORT meer willen geven voor werken tijdens de avonden en in het weekend.

De toeslag is nu nog: 47% voor de uren op maandag tot en met vrijdag tussen 00.00 uur en 07.00 uur en na 20.00 uur. Ook voor de uren op zaterdag tussen 00.00 uur en 08.00 uur en na 12.00 uur. Verder 72% voor de uren op zon- en feestdagen.

Veel verpleegkundigen hebben verontrust gereageerd. Tientallen reageren op het bericht op de website van Bijzijn.

Volgens de peiling kan slechts 2 procent van de verpleegkundigen en verzorgenden ruimschoots rondkomen zonder ORT. En voor bijna 15 procent is het ‘nog net te doen’.

Onze productaanbevelingen

BSL BijZijn XL

Vandaag leren wat u morgen in de praktijk wilt brengen. In BSL BijZijn XL vindt u alles wat u als professioneel verpleegkundige of verzorgende nodig heeft om uw kennis up-to-date te houden: een tijdschrift met actuele vakinformatie, online toegang tot de praktijkgerichte vakinformatie van het tijdschrift, online nieuws én geaccrediteerde online kennistoetsen.