Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Standby 5/2015

01-10-2015 | Nieuws

Zoethout beschermt tegen tandbederf

Auteur: Bohn Stafleu van Loghum

Gepubliceerd in: Standby | Uitgave 5/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Een stofje uit zoethoutwortel, trans-chalcon, voorkomt dat bacteriën zich hechten en beschermt daardoor tegen plaque-ontwikkeling. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Edinburgh. Door zoethout toe te voegen aan mondverzorgingsproducten kan de antibacteriële werking versterkt worden.
Metagegevens
Titel
Zoethout beschermt tegen tandbederf
Auteur
Bohn Stafleu van Loghum
Publicatiedatum
01-10-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Standby / Uitgave 5/2015
Print ISSN: 0922-310X
Elektronisch ISSN: 1876-5572
DOI
https://doi.org/10.1007/s12490-015-0048-5