Skip to main content
Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

19. Zirkoniumoxide implantaten

Auteur : Hans Beekmans

Gepubliceerd in: Esthetische tandheelkunde

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Abstract

Zo langzamerhand beginnen er zirkoniumimplantaten op de markt te komen. Ze worden op de markt gebracht door kleine firma’s, die gebaseerd op de successen met die implantaten bestaansrecht krijgen. Sinds 1996 ben ik met onder andere kaakchirurg Peter Blijdorp, de firma Moje en de firma Van Straten aan het werk geweest om een mooi wit implantaat te maken. Er zijn diverse modellen ontwikkeld en weer verbeterd, iedere keer met een beetje mooier of werkzamer resultaat. Het doel is: een onzichtbaar herstel van het verloren element, zonder compromissen aan de pocketdieptes en met een volledig gezonde gingiva.
Voetnoten
1
Colloïdaal zilver is een natuurlijk antobioticum. Mensen slikken een week of langer driemaal daags een eetlepel. Het heeft een antibacteriële en antivirale werking.
 
2
Zuurstofgel heeft een hoge concentratie zuurstof die vrijkomt als je het op het weefsel smeert. Het dringt diep door in de huid en de wond en bespoedigt de genezing. Doe het op een brandwond en je krijgt niet eens een blaar, en zult nauwelijks pijn hebben.
 
Metagegevens
Titel
Zirkoniumoxide implantaten
Auteur
Hans Beekmans
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-7626-1_19