Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Hora est | Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019

Zinvolle activiteiten zijn essentieel voor verpleeghuisbewoners met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2019
Auteur:
Dieneke Smit
Belangrijke opmerkingen
Dieneke Smit is gezondheidswetenschapper/gerontoloog en manager Zorg van zorgboerderij De Reigershoeve; zij promoveerde op 23 februari 2018 op het proefschrift Seize the day! Activity involvement and welbeing of people with dementia living in care homes.

Samenvatting

Universitaire promoties leveren vaak kennis op die relevant is voor de praktijk. In de serie ‘Hora est’ biedt Denkbeeld onderzoekers gelegenheid hun bevindingen kort uiteen te zetten. En zoals gebruikelijk bij promoties is er ook oppositie. In deze tweede aflevering beschrijft Dieneke Smit de resultaten van haar onderzoek naar het verband tussen activiteiten en welbevinden van bewoners met dementie. Sandra Zwijsen plaatst er kanttekeningen bij.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Denkbeeld 1/2019 Naar de uitgave

OriginalPaper

De echte Anna