Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2017 | Educatie | Uitgave 4/2017

TPO - De Praktijk 4/2017

Ziekte van Lyme

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 4/2017
Auteur:
Dr. Jendé van Zeben
Belangrijke opmerkingen
M. Tromp Nurse practitioner
Dit artikel is een bewerking van dr. Van Zeben D, Tromp M. Ziekte van Lyme. Bijzijn XL 05-2017 (een bewerking van Linden K. Zakboek ziektebeelden infectieziekten. Houten: Bohn Stafleu van Loghum, 2009.)

Samenvatting

De ziekte van Lyme of lymeborreliose is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door een groep bacteriën die behoren tot het complex Borrelia burgdorferi. Een mens kan hiermee geïnfecteerd worden door een beet van een besmette teek. De infectie kan afwijkingen veroorzaken aan de huid, het centrale en perifere zenuwstelsel, het hart, de spieren en de gewrichten.

Onze productaanbevelingen

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2017

TPO - De Praktijk 4/2017 Naar de uitgave

Kennisquiz

Weet je dit?

Redactioneel

Onmisbaar

Floris column

Bravo

Interview Anneke Roobol en Marcia de Krom

Meerwaarde voor de multicomplexe zorg