Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Buitenlands nieuws | Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010

Ziekte en gezondheidsbeleving bij de oudste ouderen

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Jacolien Potkamp

Samenvatting

De wereldbevolking wordt steeds ouder. De populatie oudste ouderen (85 jaar of ouder) is momenteel de snelst groeiende populatie wereldwijd. Over deze groep is relatief weinig bekend. We weten dat ouderen regelmatig meerdere aandoeningen hebben en er sprake kan zijn van verminderde mobiliteit en afhankelijkheid, maar gedetailleerde gegevens over de oudste ouderen ontbreken vaak. Het Newcastle 85+ cohortonderzoek volgt mensen van 85 jaar en ouder en brengt daarbij systematisch de klinische, biologische en psychologische eigenschappen in kaart. Recent publiceerden de onderzoekers hun bevindingen van de baseline gegevens.1

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

TPO - De Praktijk 5/2010 Naar de uitgave

Seks als je chronisch ziek bent

Erectieproblemen