Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2016 | In gesprek | Uitgave 6/2016

Denkbeeld 6/2016

Zie de mens

Gezondheidszorginspecteur Anja Jonkers

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 6/2016
Auteurs:
Bernadette Willemse, Martin Smalbrugge
Belangrijke opmerkingen
Bernadette Willemse is redacteur van Denkbeeld en hoofd van het programma ouderen bij het Trimbos-instituut te Utrecht.
Martin Smalbrugge is redacteur van Denkbeeld en specialist ouderengeneeskunde; hij is werkzaam bij de afdeling huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde van het VUmc te Amsterdam.

Samenvatting

Verpleeghuizen die op een zwarte lijst belanden, overdreven regelzucht, afvinklijstjes… het zijn zaken die voor een belangrijk deel het beeld van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in de ouderenzorg bepalen. Bernadette Willemse en Martin Smalbrugge gingen op zoek naar de andere kant van het verhaal en spraken met Anja Jonkers, hoofdinspecteur verpleging en verzorging en nieuwe toetreders. Hoe kijkt zij aan tegen de sector en wat is haar visie op toezicht?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2016

Denkbeeld 6/2016 Naar de uitgave