Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2017 | In gesprek met | Uitgave 3/2017

GZ - Psychologie 3/2017

‘Zeventig procent van alle patiënten met een eetstoornis is geholpen met CBT-E’

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 3/2017
Auteur:
Erik Hardeman
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vertelt iemand uit de GGZ of de academische wereld over zijn of haar ervaringen. Erik Hardeman is auteur en journalist.

Christopher Fairburn

Psychiater Christopher G. Fairburn geeft leiding aan het Centre for Research on Eating Disorders (CREDO). In 1995 legde hij zijn behandeling voor patiënten met eetstoornissen vast in het boek ‘Overcoming binge eating’. In 2016 verscheen dit boek als Nederlandse vertaling in: ‘Overkom je eetbuien’. Fairburn ontving talrijke onderscheidingen, waaronder de Aaron T. Beck Award van de Academy of Cognitive Therapy en de Outstanding Researcher Award van de Academy for Eating Disorders.

Samenvatting

Eetstoornissen zijn lastig te behandelen, maar de Amsterdamse kliniek Novarum boekt goede resultaten met CBT-E. Deze therapievorm is ontwikkeld door Christopher Fairburn, hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Oxford.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

GZ - Psychologie 3/2017 Naar de uitgave