Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2018 | Hoofdartikel | Uitgave 4/2018

Preoccupatie met het ideaal behoeft correctie uit de praktijk
Vakblad Sociaal Werk 4/2018

Zelfredzaamheid en stil verzet van sociaal werkers

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 4/2018
Auteurs:
Marc Hoijtink, Evelien Tonkens, Jan Willem Duyvendak
Belangrijke opmerkingen
Marc Hoijtink is socioloog en onderzoeker bij het lectoraat Stedelijk Sociaal Werken van de Hogeschool van Amsterdam. Evelien Tonkens is Hoogleraar Burgerschap en humanisering van de publieke sector aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Jan Willem Duyvendak is hoogleraar sociologie aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS-KNAW).
Dit artikel is gebaseerd op meerjarig (promotie)onderzoek naar sociale wijkteams en de te verschijnen publicatie De verhuizing van de verzorgingsstaat onder redactie van Bredewold, F., Kampen, T.,Verplanke, L., Tonkens, E. & J.W. Duyvendak, gepresenteerd op 13 september op het congres ‘Hulp dichterbij? Blik op drie jaar decentraliseren in Nederland’.

Samenvatting

Meer ‘zelfredzaamheid’ is een centraal uitgangspunt in de herziening van de verzorgingsstaat. Ogenschijnlijk gaan sociaal werkers daarin mee, maar er is veel stil verzet. Dat constateren Marc Hoijtink, Evelien Tonkens en Jan Willem Duyvendak naar aanleiding van meerjarig onderzoek naar sociale wijkteams.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2018

Vakblad Sociaal Werk 4/2018 Naar de uitgave

Boeken

Boeken

Nieuws

Nieuws