Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

29-09-2015 | Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015

Zelfmanagement

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8/2015
Auteurs:
Jeanny Engels, Monique Heijmans

Samenvatting

Zelfmanagement is een belangrijke pijler van persoonsgerichte zorg. Zorgverleners kunnen patiënten en hun netwerk op drie manieren ondersteunen in hun zelfmanagement: 1) door in hun werk zoveel mogelijk aan te sluiten bij de zorgvraag van een patiënt, 2) door patiënten te helpen persoonlijke doelen te formuleren en hen te begeleiden om deze te behalen, en 3) door te streven naar een gelijkwaardig partnerschap wanneer men met zelfmanagement aan de slag gaat. Zelfmanagement vraagt om buiten de eigen professionele kaders te denken. Omdat zelfmanagement heel diverse soorten zorgvragen oproept, is nauwe samenwerking met andere disciplines noodzakelijk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8/2015

Bijblijven 8/2015 Naar de uitgave