Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2020 | Educatie | Uitgave 2/2020

TPO - De Praktijk 2/2020

Zelfmanagement in preventieve diabetische voetzorg

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 2/2020
Auteurs:
RN, BSc Vera A.J. Hellenbrand, Dr. Edwin J.M. Oberjé, RN, MSc Sabine Pieters, RN, BSc Manya M.G.T.A. Rutjens
De verantwoordelijkheid voor preventieve voetzorg bij patiënten met diabetes mellitus type 2 ligt voor een belangrijk deel bij de poh. Stimuleren van zelfmanagement is een belangrijk onderdeel van het consult. In dit artikel bespreken de auteurs de kwaliteit van geleverde zelfmanagementondersteuning en bieden ze poh's handvatten om deze vorm van preventie effectief en persoonsgericht toe te passen. ...

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2020

TPO - De Praktijk 2/2020 Naar de uitgave

Lezen/kijken/zoeken

De patiënt als mens

Lezen/kijken/zoeken

Gezond ouder worden