Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2013 | Van De Redactie | Uitgave 2/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2013

Zelfmanagement een hot topic

Tijdschrift:
Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice > Uitgave 2/2013
Auteur:
Hester Vermeulen
Zelfmanagement is ‘hot’. In de diverse verkiezingsprogramma’s en in het regeerakkoord wordt gesproken over het stimuleren van zelfmanagement bij chronisch zieken en de verantwoordelijkheid voor gezond gedrag in de eerste plaats bij de burger neer te leggen. Dit is van vanwege de dubbele vergrijzing van belang. Hierdoor neemt namelijk het aantal mensen met een of meerdere chronische aandoeningen met 40 procent toe. Daarentegen neemt het aantal plaatsen op de arbeidsmarkt voor de zorg af. Geschat wordt dat er over 10 tot 15 jaar sprake is van een dramatisch tekort aan zorgverleners. Daarom is de patiënt van straks meer dan nu op zichzelf aangewezen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice

Met het Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice (NTvEBP) wordt een brug geslagen tussen de wetenschap en de verpleegkundige praktijk van alledag. Want verpleegkundigen professionaliseren voortdurend en zoeken naar wegen om het eigen handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

TvZ

Het vakblad TvZ belicht de verpleegkundige praktijk én wetenschap. De diepgaande en wetenschappelijke artikelen gaan over onderzoek, opinie, beleid en management.

BSL Verpleegkundige Totaal

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2013

Nederlands Tijdschrift voor Evidence Based Practice 2/2013 Naar de uitgave

Heet Van De Naald

Zelfmanagement bij COPD