Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2017 | Cats | Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017

Zelfcontrole van IUD-draadjes niet zinvol

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2017
Auteurs:
Sanne Klinkhamer, Toine Lagro-Janssen
Belangrijke opmerkingen
Julius GZC Vleuterweide, Vleuten: S. Klinkhamer, kaderhuisarts urogynaecologie-in-opleiding. Radboudumc, afdeling Eerstelijnsgeneeskunde, Unit Vrouwenstudie Medische Wetenschappen, Nijmegen: em.prof.dr. A.L.M. Lagro-Janssen, hoofd Centrum Sexueel en Familiaal Geweld Nijmegen
Belangenverstrengeling: niets gemeld.
CATS, critically appraised topics, proberen een evidence-based antwoord op een praktijkvraag te krijgen. De coördinatie van deze rubriek is in handen van Marianne Dees en Victor van der Meer • Correspondentie: redactie@nhg.org.

Samenvatting

Het advies aan vrouwen om zelf te controleren of de IUD nog goed zit kent geen wetenschappelijke onderbouwing. Uit de beperkte hoeveelheid literatuur die er wel is lijken extra controles zowel door artsen als patiënten de kans op een vroegtijdige ongemerkte expulsie niet te verminderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2017

Huisarts en wetenschap 10/2017 Naar de uitgave