Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Uitgave 8-9/2016

Bijblijven 8-9/2016

Zeldzame ziekten en de huisarts, een persoonlijke impressie

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8-9/2016
Auteur:
Prof. dr. Wil J. H. M. van den Bosch

Samenvatting

Hoe zeldzaam een ziekte ook is, er is altijd een huisarts bij betrokken. Aan de hand van drie concrete casus worden verschillende invalshoeken voor de huisarts beschreven. Hoe komt de huisarts aan de juiste informatie? Hoe gaat de huisarts om met een patiënt met een zeldzame ziekte als daarover eigenlijk geen informatie bestaat en hoe kan de huisarts zelf een bijdrage leveren in het geval van shared care? Ook patiënten met zeldzame ziekten hebben verwachtingen van hun huisarts. Patiënt en huisarts zijn samen in staat de zeldzame ziekte in een context te plaatsen. Gesteld mag worden dat de kennis van huisartsen over ziek-zijn vaak belangrijker is dan kennis over specifieke zeldzame ziektebeelden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8-9/2016

Bijblijven 8-9/2016 Naar de uitgave

OriginalPaper

Neurofibromatose

EditorialNotes

MCAD-deficiëntie