Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2016 | Uitgave 8-9/2016

Bijblijven 8-9/2016

Zeldzame aandoeningen: de betekenis van patiëntenorganisaties en de VSOP voor de zorgverlener

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 8-9/2016
Auteurs:
Dr. Cor Oosterwijk, Drs. Sigrid Hendriks, Silvia van Breukelen

Samenvatting

Veel artsen en overige zorgverleners in de eerstelijnszorg blijken in de praktijk niet goed te weten wat hun rol is in de zorg voor patiënten met een zeldzame aandoening. De Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP), de patiëntenorganisatie voor zeldzame en genetische aandoeningen, wil met deze bijdrage de horizon voor medisch professionals verbreden. Het belang van verwijzing naar zowel patiëntenorganisaties als expertisecentra voor zeldzame aandoeningen wordt nader uitgewerkt. Tevens wordt ingegaan op allerlei andere zaken waarin de arts vroeg of laat een rol heeft, zoals tijdige diagnosestelling, genetica, zorg rondom de zwangerschap, alsmede de voor patiënten met zeldzame aandoeningen belangrijke terreinen van wetenschappelijk onderzoek en zorgbeleid.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 8-9/2016

Bijblijven 8-9/2016 Naar de uitgave

EditorialNotes

MCAD-deficiëntie