Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2010 | Redactioneel | Uitgave 4/2010

Neuropraxis 4/2010

Woorden vooraf

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 4/2010
Auteurs:
Vincent Koppelmans, Bert van Dien

Samenvatting

Na een laesie in de basale ganglia ten gevolge van een CVA, tumor of mechanisch letsel doet zich in ruim de helft van de gevallen een motorische stoornis voor. Daarnaast kunnen er ook cognitieve deviaties optreden, bijvoorbeeld bij het procedurele leren en het functioneren van het werkgeheugen. Tineke de Haan en Reint Geuze besteden in hun bijdrage vooral aandacht aan de motorische stoornissen. Daarbij is het van essentieel belang om te weten wat nu precies de rol is van de basale ganglia bij de regulatie van motorische activiteiten en wat de functie is van de basale ganglia als geheel en van de subkernen ervan. Om enige klaarheid te brengen in die vraagstukken geven de auteurs een overzicht van het (nog) beperkte aantal artikelen over groepen met genoemde letseloorzaken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2010

Neuropraxis 4/2010 Naar de uitgave

Signalement

Signalement

Agenda

Agenda