Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2009 | Redactioneel | Uitgave 5/2009

Neuropraxis 5/2009

Woorden vooraf

Tijdschrift:
Neuropraxis > Uitgave 5/2009
Auteur:
Bert van Dien

Samenvatting

Kenmerkend voor de ziekte van Parkinson is het niet of in beperkte mate functioneren van de fronto-striatale circuits, wat leidt tot functiebeperkingen in het motorische domein (handelingen raken geblokkeerd of gefragmenteerd) en in het cognitieve domein (de automatische informatieverwerking is ontregeld en wellicht treden er beperkingen op bij zuiver cognitieve functies, zoals taal, hoewel voor dat laatste het definitieve bewijs nog geleverd moet worden). Ook is er vaak sprake van depressie, die overigens, zoals Janneke Koerts en Wiebo Brouwer in hun bijdrage adstrueren, gezien moet worden als een vorm van comorbiditeit.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Neuropraxis

Neuropraxis is het eerste Nederlandstalige tijdschrift dat ingaat op achtergronden én toepassingen van actuele neurowetenschappelijke informatie. Er is aandacht voor onderzoek, diagnostiek en behandelingsmethoden.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2009

Neuropraxis 5/2009 Naar de uitgave

Signalement

Adieu

Signalement

Artikelen

Agenda

Agenda