Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

20-09-2021 | Onderzoek | Uitgave 10/2021

Huisarts en wetenschap 10/2021

Willen bezoekers van soapoli’s testuitslagen delen met de huisarts?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 10/2021
Auteurs:
Lydia Overtoom, Noëmi Nijsten, Jan van Bergen, Patrick Dielissen, Jeannine Hautvast
Belangrijke opmerkingen
Overtoom LC, Nijsten NE, Van Bergen JEAM, Dielissen PW, Hautvast JLA. Willen bezoekers van soapoli’s testuitslagen delen met de huisarts? Huisarts Wet 2021;64(9):39-42. DOI:10.1007/s12445-021-1282-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Wanneer iemand een bezoek brengt aan de soapoli van de GGD worden diens soatestuitslagen in principe niet met de huisarts gedeeld. Zo kan de cliënt, die vaak tot een kwetsbare doelgroep behoort, anoniem blijven en de GGD laagdrempelig blijven bezoeken. De vraag is of cliënten de soatestuitslag wel geheim willen houden voor hun huisarts. Bovendien zit deze werkwijze de continuïteit van de huisartsenzorg in de weg.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 10/2021

Huisarts en wetenschap 10/2021 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws