Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2014 | Standpunt.tbv | Uitgave 6/2014

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2014

Wiens brood men eet?

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 6/2014
Auteur:
Frans Marcelissen

Sammenvating

Eenmaal een dief, altijd een dief. Waar rook is, is vuur. Wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Spreekwoorden zijn gestolde vooroordelen. En zoals bij veel vooroordelen het geval is: voor veel mensen zijn ze waar, dus je kunt ze niet zomaar naast je neerleggen. Hoe zit het nu met bedrijfsartsen, die uiteindelijk (direct of indirect) het brood van de werkgever eten? Of de verwijten van partijdigheid nu terecht zijn of niet, in ieder geval is die financiële afhankelijkheid een ernstige bedreiging van het functioneren van de bedrijfsarts, die pas opgelost wordt als de werkgever niet meer de (enige) opdrachtgever is.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2014 Naar de uitgave