Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

07-05-2019 | Multidisciplinair werken | Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019

Wie doet wat? Een vorm van patiëntgerichte zorg

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2019
Auteur:
MPA Mirjam Tuinhout
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek laten we podotherapeuten kennismaken met zorgverleners uit een andere (aanverwante) discipline. Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Samenvatting

Voor sommige aandoeningen kan meer dan één discipline in aanmerking komen voor behandeling. Neem fasciitis plantaris: de sportfysiotherapeut, de chiropractor, de oefentherapeut en de osteopaat, ze krijgen er allemaal in hun praktijk mee te maken. Hun aanpak verschilt. In dit artikel passeren al die verschillende behandelingen de revue. Waarom? Omdat kennis over wie wat doet en over welke informatie iedereen moet beschikken, kan leiden tot patiëntgerichte zorg. Want podotherapeuten blijken namelijk van waarde voor het slagen van andermans behandeling, mits andere behandelaars op de hoogte zijn van de podotherapeutische principes en wie kan dat beter vertellen dan de podotherapeut zelf. Fasciitis plantaris is natuurlijk alleen maar een voorbeeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019 Naar de uitgave

Visie

Drive