Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2015 | Spectrum | Uitgave 6/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2015

Werkzame elementen, is dat de toekomst?

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 6/2015
Auteurs:
Djoeke van Dale, Loes Lanting, Jaap van Delden
Belangrijke opmerkingen
1 RIVM Centrum Gezond Leven, Bilthoven
Correspondentieadres Djoeke van Dale, RIVM Centrum Gezond Leven, Bilthoven, e-mail: djoeke.van.dale@rivm.nl
Noten
a Samenwerkingsverband Erkenning van Interventies ontwikkelt en onderhoudt gezamenlijk een eenduidig beoordelingssysteem van interventies (erkenningstraject) en bestaat uit: Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) , Nederlands Jeugdinstituut (NJi), Movisie, RIVM Centrum Gezond Leven (CGL), Trimbos en Vilans.
b NISB, Pharos, SoaAidsNederland, RutgersWPF, Trimbos en VeiligheidNL.

Samenvatting

Nationaal en internationaal is er aandacht voor de werkzame elementen van interventies. Enerzijds gaat het daarbij om inzicht te geven in de werkzame elementen van een individuele interventie. Anderzijds is er behoefte aan een overzicht van ‘wat werkt’ voor een groep van interventies, bijvoorbeeld op een specifiek thema. In deze bijdrage laten we zien hoe we de werkzame elementen van interventies willen benutten om het gebruik van erkende interventies te stimuleren, en de professional te ondersteunen bij de toepassing ervan. Het CGL werkt hiervoor samen met organisaties uit het Samenwerkingsverband Erkenning van Interventies(noot a) en de thema-instituten(noot b).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2015

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2015 Naar de uitgave