Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Cliëntenvoorlichting | Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014

Werken met de formule voor duurzame gedragsverandering

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Dr. Martin Appelo
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over een probleem, stoornis of behandeling bedoeld voor cliënten en direct betrokkenen. Dr. M. Appelo, gezondheidszorgpsycholoog/gedragstherapeut. Werkt als docent, therapeut en supervisor bij Cure & Care Development in Arnhem, psycho-oncologisch centrum Het Behouden Huys in Haren en de afdeling Psychologie van de Rijks Universiteit Groningen (M.Appelo@behoudenhuys.nl).
Deze bijdrage is gebaseerd op het boek Waarom veranderen (meestal) mislukt, dat de auteur recentelijk bij uitgeverij Boom publiceerde.

Samenvatting

Bedenk je steeds dat het anders moet, maar blijft het keer op keer bij goede voornemens die maximaal een paar weken tot verandering leiden? Op basis van mijn boek Waarom veranderen (meestal) mislukt leg ik uit hoe dat komt. Vervolgens wordt de formule voor duurzame gedragsverandering gepresenteerd. Hiermee kun je vaststellen of het zin heeft om met verandering aan de slag te gaan. Meestal blijkt dat je beter kunt doorgaan met gewoontes.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel