Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Kwartiermaken | Uitgave 6/2013

Vakblad Sociaal Werk 6/2013

Werken aan ruimte voor anders-zijn

Niches voor eigenwaarde en het besef van invloed

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 6/2013
Auteur:
Doortje Kal
Belangrijke opmerkingen
Doortje Kal promoveerde in 2001 aan de universiteit voor humanistiek op Kwartiermaken, een project dat zij initieerde als preventiewerker bij riagg haagrand. eerder volgde zij aan de haagse Sociale academie de parttime opleiding Inrichtingswerk en later de opleiding Samenlevingsopbouw aan de Protestantse Voortgezette opleiding. ze werkte onder meer bij het Platform GGZ amsterdam, dat zich inzette voor vernieuwing en democratisering van de ggz in amsterdam. Vanaf 1 juni 2011 was zij bijzonder lector Kwartiermaken bij hogeschool utrecht (HU). Op 13 december geeft ze haar afscheidscollege.
leder jaar stijgt het aantal mensen dat wordt doorverwezen naar de geestelijke gezondheidszorg, het speciaal onderwijs, Wajong of schuldhulpverlening met 10 procent. ‘in enkele decennia is het aantal nederlanders dat zich niet eigenhandig in onze samenleving kan handhaven verdubbeld’, zegt ook Hans van ewijk in april 2013. Het is belangrijk dat deze mensen ‘lid van de wereld mogen worden’. Kwartiermaken biedt daarvoor een oplossing.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Vakblad Sociaal Werk 6/2013 Naar de uitgave

Op onderzoek

Meten is weten