Skip to main content
main-content

Over dit boek

Het Werkboek klinische schematherapie is geschreven voor patiënten die opgenomen zijn of in een deeltijdbehandeling behandeld worden. Patiënten die individueel of in een groep behandeld worden, kunnen dit boek ook goed gebruiken. Met dit boek kunnen patiënten, in overleg met hun behandelaar of behandelteam, zelf werken aan lang bestaande destructieve patronen.

Het doorwerken van het werkboek geeft de lezer houvast om zelf te werken aan langer bestaande problemen en datgene wat in de therapie is geleerd, voort te zetten en te bestendigen.

Het werkboek bestaat uit drie delen. Het eerste deel geeft de lezer een heldere uitleg over de theoretische achtergrond van schematherapie.
Het tweede deel behandelt alle schema's stap voor stap: wat zijn de specifieke eigenschappen van ieder schema, hoe zijn de verschillende schema's ontstaan, wat zijn de specifieke valkuilen in contact met anderen en welke stappen kan iemand zetten om tot verandering te komen.
Het derde deel bestaat uit verschillende therapieformulieren. Deze formulieren zijn behulpzaam bij het voorbereiden van de verschillende therapieonderdelen. Daarnaast zijn er specifieke formulieren met oefeningen die helpen om oude patronen te doorbreken en gezonde alternatieven te ontwikkelen.

Inhoudsopgave

Voorwerk

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

1. Algemene inleiding (dag)klinische schematherapie

W. Adema, J. Blokland-Vos, G. Günther, M. Oudmaijer

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

2. Stappen tot verandering

W. Adema, J. Blokland-Vos, G. Günther, M. Oudmaijer

2009 | OriginalPaper | Hoofdstuk

3. Formulieren klinische schematherapie

E. H. Muste, J. M. L. van der Meijden

Nawerk

Meer informatie