Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Thema | Uitgave 3-4/2014

Jeugdbeleid 3-4/2014

Werk aan de winkel: de sportvereniging verbindt sport- en jeugdbeleid

Tijdschrift:
Jeugdbeleid > Uitgave 3-4/2014
Auteurs:
Marian ter Haar, Marja Valkestijn

Intro

Sporten in een vereniging is een blijvertje. De pijlers zijn plezier, prestatie, samen sporten en het samen organiseren. Hoewel misschien niet alle sportverenigingen flexibel en dynamisch genoeg zijn om zich te verbinden met de ontwikkelingen in hun omgeving, blijkt tegen de verwachtingen in van velen de vertrouwde sportclub voldoende veerkracht te hebben om mee te bewegen met de tijd.
Het laatste decennium is sport en bewegen als katalysator omarmd in beleidsthema’s zoals gezondheid, preventie, leefbaarheid, integratie en wijkaanpak. Die ontwikkeling heeft de sport niet onberoerd gelaten. Sport- en jeugdbeleid zijn desondanks twee betrekkelijk gescheiden circuits gebleven. Nu gemeenten op 1 januari 2015 de regie krijgen over het jeugdstelsel, lijkt de tijd rijp om gebruik te maken van de kansen en mogelijkheden die verenigingsport heeft.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3-4/2014

Jeugdbeleid 3-4/2014 Naar de uitgave