Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

30-03-2019 | Opinie | Uitgave 5/2019

Huisarts en wetenschap 5/2019

Welk alternatief is veilig als de pil is uitverkocht?

Tijdschrift:
Huisarts en wetenschap > Uitgave 5/2019
Auteurs:
Esther de Rooij, Deeksha Khialani, Frits Rosendaal, Astrid van Hylckama Vlieg, Dennis Mook-Kanamori
Belangrijke opmerkingen
De Rooij EN, Khialani D, Rosendaal FR, Van Hylckama Vlieg A, Mook-Kanamori DO. Welk alternatief is veilig als de pil is uitverkocht? Huisarts Wet 2019;62(5):17-8. DOI:10.1007/s-12445-019-0092-0.
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Het meest voorgeschreven type anticonceptiepil, Microgynon® ‘30’, was in het afgelopen najaar niet overal beschikbaar. Minister Bruins adviseerde om zolang het tekort duurde ‘even voor een andere pil te kiezen’. Dat was geen goede raad. Een ander type anticonceptiepil kan, ook bij kortdurend gebruik, een gevaarlijke bijwerking hebben: veneuze trombo-embolie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

Huisarts en Wetenschap

Dit vierwekelijks verschijnend tijdschrift van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) geeft informatie die een bijdrage levert aan het wetenschappelijk fundament van de huisartsgeneeskunde.

Proefabonnement BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Met het proefabonnement krijgt u toegang tot: één geaccrediteerde web-tv en tien interessante boektitels. 


BSL Huisarts Totaal 1 maand gratis:  € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2019

Huisarts en wetenschap 5/2019 Naar de uitgave