Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Uitgave 2/2016

Kind & Adolescent Praktijk 2/2016

Weinig vertrouwen in volwassenen Werk in uitvoering

Werk in uitvoering

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2016
Auteur:
Marjolein van Wijk-Herbrink
Belangrijke opmerkingen
over de auteur
Drs. M .F. Van Wijk-H erbrink, GZ- psycholoog, is schematherapeut bij de Stichting Ottho Gerard Heldring en Ambulatorium in Zetten en doet onderzoek naar de toepassing van Schematherapie binnen de JeugdzorgPlus. Voor dit onderzoek is zij verbonden aan de Universiteit Maastricht.

Samenvatting

De behandeling van jongeren met ernstige gedragsproblemen verloopt vaak moeizaam, omdat zij vastzitten in allerlei disfunctionele overtuigingen over zichzelf, anderen en de wereld. Veel van deze jongeren hebben een complex en traumatisch verleden, waardoor hun persoonlijkheidsontwikkeling verstoord is geraakt. Zij hebben weinig vertrouwen in volwassenen, wat het lastig maakt om met hen een werkrelatie aan te gaan en verandering mogelijk te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

BSL Academy Social Work GGZ

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2016

Kind & Adolescent Praktijk 2/2016 Naar de uitgave