Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2017 | Uitgave 3/2017

Kind & Adolescent Praktijk 3/2017

Wees alert op depressie bij jongeren met licht verstandelijke beperking: Diagnose wordt bij LVB-jongere vermoedelijk vaak gemist

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 3/2017
Auteurs:
Drs. Mirjam Lakeman, Dr. Denise Bodden, Dr. Noor Tromp

Samenvatting

Bij jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) wordt de diagnose depressie nogal eens gemist. Bijvoorbeeld doordat sommige depressiesymptomen op LVB-symptomen lijken, en dus niet altijd als depressie worden herkend. Toch is de kans op een depressie bij LVB-jongeren maar liefst vijf keer zo hoog.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Kind & Adolescent Praktijk 3/2017 Naar de uitgave

Uit de praktijk

Drank en avontuur

psychobellettrie

Genegenheid die verwart