Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2010 | Interview | Uitgave 7/2010

GZ - Psychologie 7/2010

‘We verliezen het gevoel voor normale emoties’

De definitie van depressie

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 7/2010
Auteur:
Hilde Pauwels
Belangrijke opmerkingen
Hilde Pauwels, wetenschapsjournalist
Prof. Dr. Willem Nolen, psychiater, Universitair Medisch Centrum Groningen
Jerome C. Wakefield schreef samen met Allan V. Horwitz het boek The loss of sadness. How psychiatry transformed normal sorrow into depressive disorder. Jerome C. Wakefield is als professor verbonden aan onder meer de New York University. Hij is een autoriteit als het gaat om het raakvlak tussen filosofie, sociologie en gezondheidszorgen. Allan V. Horwitz is socioloog en doceert aan de Rutgers University.

Samenvatting

Het aantal mensen dat de diagnose depressie krijgt, is de afgelopen jaren flink toegenomen. Volgens de Amerikaanse professor Jerome C. Wakefield schiet de huidige DSM-definitie tekort omdat die geen rekening houdt met de context. Veel symptomen van depressie zijn immers heel normale emoties.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2010

GZ - Psychologie 7/2010 Naar de uitgave