Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2019 | Uitgave 6/2019

Tandartspraktijk 6/2019

Water voor een gezond gebit later

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 6/2019
Auteur:
Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D.L. Gambon (RU Utrecht 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij is werkzaam bij het UMCG, afdeling Kindertandheelkunde, en doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA

Samenvatting

Gebitten van jongeren, vooral tieners, zijn de afgelopen jaren verslechterd. Er is meer aandacht nodig voor het voorkomen van gaatjes en erosieve gebitsslijtage. Twaalf procent van de jeugd heeft overgewicht. Veel voedingsmiddelen bevatten (toegevoegde) suikers. Aandacht voor gezonde voeding en meer bewegen is noodzakelijk. De voedingsmiddelenfabrikanten spelen hierop in. Nieuwe producten zien het licht, waaronder ook tal van watervarianten. De consument raakt in verwarring: gezond of niet? Daarover valt wel wat te vertellen. Maar het juiste antwoord is: drink kraanwater: een prima dorstlesser, gezond en goedkoop!

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2019

Tandartspraktijk 6/2019 Naar de uitgave

Nieuws

Nieuws

OriginalPaper

Dahlen van molaren

OriginalPaper

Compodontics