Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015

Wat te doen bij escalerend gedrag?

Het crisisontwikkelingsmodel (1)

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 2/2015
Auteur:
Ronald Geelen
Belangrijke opmerkingen
Ronald Geelen is psycholoog; voor reacties: ronaldgeelen@kpnmail.nl.
Meer weten?
Geelen R. (2010). Agressief gedrag bij dementie. Amsterdam: Reed Business.
Smulders T. (2006). Geen donderslag bij heldere hemel. Agressie en het crisisontwikkelingsmodel. Denkbeeld, 1 (16), 30-32.

Samenvatting

Het crisisontwikkelingsmodel (COM) is een eenvoudig en praktisch hulpmiddel om iemands gedrag en de daarbij passende benaderingswijzen in kaart te brengen. De bruikbaarheid van het model is ondertussen wel bewezen, vaak bij agressief gedrag. Maar het COM kan ook nuttig zijn bij ander gedrag, zoals emotionele ontregeling.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2015

Denkbeeld 2/2015 Naar de uitgave

Onder de loep

Op verhaal komen