Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2013 | Lezersvraag | Uitgave 5/2013

Standby 5/2013

Wat moet je doen als iemand in de behandelstoel onwel wordt?

Tijdschrift:
Standby > Uitgave 5/2013
Auteur:
Yvonne Maassen
Belangrijke opmerkingen

Voor lezersvragen kun je mailen naar redactiestandby @bsl.nl

Een jong patiëntje werd tijdens een behandeling onwel en dreigde te stikken. Toen de opgeroepen huisarts erbij kwam was het patiëntje gelukkig weer bij kennis. Volgens de huisarts verzette het kind zich zo heftig tegen de tandheelkundige behandeling, dat hij bewust de adem inhield en toen flauwviel. Behalve dat het kind, zijn ouders en wij erg geschrokken waren, hield hij er niets aan over. Toch laat dit voorval me niet los en vraag ik me af wat moeten we nu doen als dit nog een keer voorkomt?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Standby

Standby is volledig afgestemd op het vakgebied van de tandartsassistent. Het geeft informatie over actuele ontwikkelingen in de tandheelkunde, behandelt praktijkvoorbeelden, geeft interessante achtergrondinformatie over arbeidsomstandigheden en bespreekt cursussen en vakliteratuur. Veel aandacht wordt besteed aan praktijkverhalen van andere assistenten en interviews met assistenten naar aanleiding van een stelling. Kortom, Standby is onmisbaar voor de tandartsassistent.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2013

Standby 5/2013 Naar de uitgave

Cursussen en opleidingen

Praten over schoonheid

Nieuws

Nieuws

Binnenkijken bij…

CBT Groot Klimmendaal