Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikel | Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013

Wat leidt in psychotherapie tot verandering?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2013
Auteurs:
Drs. Sjoerd Colijn, Drs. Hans Snijders
Belangrijke opmerkingen
Drs. S. Colijn is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij het Centrum Persoonlijkheidsstoornissen Jelgersma, Rivierduinen, Oegstgeest en hoofdopleider Psychotherapeut bij PDO-GGz Leiden/Rotterdam en Utrecht (s.colijn@centrumpersoonlijkheidsstoornissen. nl); drs. J.A. Snijders is klinisch psycholoog en psychotherapeut, werkzaam als supervisor voor deelnemers in opleidingen voor psychotherapie.
Deze bijdrage is een bewerking van hoofdstuk 13 van Colijn S e.a. uit het Leerboek psychotherapie (2009; Utrecht: De Tijdstroom).
Vijftig jaar onderzoek toont aan dat psychotherapie een duurzaam effect heeft dat spontaan herstel of placebo-effecten in betekenisvolle mate overtreft1. De volgende vraag is dan: wat leidt in psychotherapie tot die verandering?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel