Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2013 | Artikel | Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013

Wat leidt in psychotherapie tot verandering?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2013
Auteurs:
Drs. Sjoerd Colijn, Drs. Hans Snijders
Belangrijke opmerkingen
Drs. S. Colijn is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij het Centrum Persoonlijkheidsstoornissen Jelgersma, Rivierduinen, Oegstgeest en hoofdopleider Psychotherapeut bij PDO-GGz Leiden/Rotterdam en Utrecht (s.colijn@centrumpersoonlijkheidsstoornissen. nl); drs. J.A. Snijders is klinisch psycholoog en psychotherapeut, werkzaam als supervisor voor deelnemers in opleidingen voor psychotherapie.
Deze bijdrage is een bewerking van hoofdstuk 13 van Colijn S e.a. uit het Leerboek psychotherapie (2009; Utrecht: De Tijdstroom).
Vijftig jaar onderzoek toont aan dat psychotherapie een duurzaam effect heeft dat spontaan herstel of placebo-effecten in betekenisvolle mate overtreft1. De volgende vraag is dan: wat leidt in psychotherapie tot die verandering?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2013

Psychopraktijk 6/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel

Onze Correspondent

Psychotische context

Richtlijnen en protocollen

Van nachtmerrie tot nachtrust