Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2018 | Onderzoek | Uitgave 6/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2018

Wat is lastig bij de beoordeling van moeilijk objectiveerbare klachten?

Tijdschrift:
TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde > Uitgave 6/2018
Auteur:
Jerry Spanjer

Samenvatting

In dit onderzoek wordt onderzocht wat verzekeringsartsen nu precies lastig vinden bij de beoordeling van moeilijk objectiveerbare klachten. In vijf focusgroepen van UWV verzekeringsartsen (n=52) werd bediscussieerd wat de deelnemers lastig vinden aan het beoordelen van moeilijk objectiveerbare klachten. Verzekeringsartsen geven aan dat bij de meerderheid van de WIA-beoordelingen cliënten meer belemmeringen ervaren dan vanuit objectieve ziektebevindingen verklaard kan worden. Er is een veelheid aan zaken die de beoordeling van deze moeilijk objectiveerbare klachten lastig maakt. De belangrijkste zijn de onduidelijke regelgeving, moeizame communicatie en de vraag hoe om te gaan met inadequate therapie en begeleiding en complicaties door interdoktervariatie. De oplossing moet niet alleen gezocht worden in duidelijke regels en richtlijnen over dit onderwerp. Ook de verzekeringsarts zélf kan door goede gesprekstechniek en een oordeelsvrije gespreksmethodiek de communicatie verbeteren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde

TBV is het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde. Kiest u voor TBV, dan blijft u op de hoogte van wetenschappelijke onderzoeken, praktijkonderzoeken, opinies, boekbesprekingen en nieuws van de vereniging.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2018

TBV – Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde 6/2018 Naar de uitgave