Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander hoofdstuk

2006 | OriginalPaper | Hoofdstuk

Wat is de zin en onzin van suikervrije producten?

Auteur : Dienst Diëtetiek

Gepubliceerd in: Vademecum permanente nascholing huisartsen

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De behandeling van diabetes mellitus blijft in ontwikkeling. De doelstelling van de behandeling is echter hetzelfde: een optimale bloedglucoseconcentratie en een beheersing van het serumlipidengehalte. Met intensieve insulinetherapie (pen, pomp) zijn deze doelen steeds beter realiseerbaar geworden, ook voor type-II diabeten.
Literatuur
go back to reference Centraal Begeleidings Orgaan voor de Intercollegiale Toetsing. Consensus: Voedingsadvies bij diabetes. 1993. Centraal Begeleidings Orgaan voor de Intercollegiale Toetsing. Consensus: Voedingsadvies bij diabetes. 1993.
go back to reference Voorlichtingbureau voor de Voeding. Dieet bij diabetes mellitus (brochure 841). Den Haag, 1996. Voorlichtingbureau voor de Voeding. Dieet bij diabetes mellitus (brochure 841). Den Haag, 1996.
go back to reference Voorlichtingsbureau voor de Voeding. Praktische Voedingsmiddelengids (brochure 160) of Dieettabel (brochure 805). Den Haag, 1995. Voorlichtingsbureau voor de Voeding. Praktische Voedingsmiddelengids (brochure 160) of Dieettabel (brochure 805). Den Haag, 1995.
Metagegevens
Titel
Wat is de zin en onzin van suikervrije producten?
Auteur
Dienst Diëtetiek
Copyright
2006
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8808-0_530