Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

13-05-2019 | Drukmetingen in de praktijk | Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019

Wat is beter, een insole-drukmeting of een drukmeetplaat?

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 2/2019
Auteurs:
I. Yleen ten Wolde, BSc Bas Meijer

Samenvatting

Er zijn verschillende drukmeetsystemen, zoals het insole-drukmeetsysteem en de drukmeetplaat. In het artikel ‘Drukmetingen in de praktijk’ in de vorige Podosophia is te lezen wanneer welk drukmeetsysteem gekozen kan worden. Dit artikel gaat nogmaals in op beide systemen, maar dan op het interpreteren van onderzoeken waarbij een van beide systemen is ingezet voor het meten van het effect van de interventie of voor het inzichtelijk maken van de situatie voor de interventie. Deze kennis helpt om in de praktijk de goede keuze te maken voor een van beide systemen. Het artikel bevat twee casus, een bij elk drukmeetsysteem.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2019

Podosophia 2/2019 Naar de uitgave

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Het meten van de spronghoogte