Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Wat doen we met Paro?

Ethiek en praktijk

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Linus Vanlaere
Belangrijke opmerkingen
Beeld Jochem Wijnands\Hollandse Hoogte;
Linus Vanlaere is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Centrum voor Biomedische Ethiek en Recht van de KU Leuven.

Samenvatting

Kinderen spelen graag met knuffeldieren en deze kameraadjes kunnen heel belangrijk voor hen zijn. In hun verhalen komen die pluchen beesten als het ware tot leven. ‘Meneer Konijn moet ook gaan slapen,’ ‘Beer wil mee naar de speeltuin’: het zijn vaak gehoorde uitspraken waar geen ouder vreemd van opkijkt. Maar wat als een gerobotiseerd knuffeldier een vaste plaats krijgt in het leven van kwetsbare ouderen met dementie? Vinden we dergelijke uitspraken dan nog steeds schattig en onschuldig? Of reageren we plots heel anders? Kan dat eigenlijk wel, een knuffelrobot als de zeehond Paro inzetten in de zorg voor ouderen met dementie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

In de etalage

Denkbeeld live!

Kleinbeeld

Boeken