Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2019 | Internationaal | Uitgave 1/2019

Vakblad Sociaal Werk 1/2019

Wat doen we met Jemen?

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 1/2019
Auteur:
Loïc van Eyk
Belangrijke opmerkingen
Loïc van Eyk werkt als docent binnen de Academie voor Sociale studies te ‘s-Hertogenbosch, Avans Hogeschool. Hij was de afgelopen vijf jaar nauw betrokken bij de onderwijsvernieuwing. Hij heeft jaren gewerkt binnen het maatschappelijk werk en is erelid van de BPSW.

Samenvatting

De opleiding Social Work van Avans Hogeschool te ‘s-Hertogenbosch organiseerde op 12 december 2018 een dialoog met de Jemenitische gemeenschap. Studenten en docenten wilden mensen betrekken bij de centrale vraag: ‘Wat doen we met Jemen?’ De grootste humanitaire ramp voltrekt zich op dit moment in dat land. Veertien miljoen mensen vrezen voor hun leven. Wereldwijd is er nauwelijks aandacht voor. Studenten wilden met dit initiatief een verschil maken. Niet enkel met cijfers, plaatjes of landkaarten, maar met persoonlijke verhalen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2019

Vakblad Sociaal Werk 1/2019 Naar de uitgave

Van de BPSW

Van de BPSW

Boeken

Boeken