Skip to main content
Top

2010 | OriginalPaper | Hoofdstuk

3. Wat betekent het voor mijn omgeving?

Auteurs : Suzanne de Klerk, Arnold van Emmerik, Anne van Giezen

Gepubliceerd in: Omgaan met zelfbeschadiging en suïcidaal gedrag

Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum

share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

Op een dag komt de moeder van Esther thuis van haar werk en loopt zonder te kloppen de badkamer binnen. Ze ziet de bloedende armen van haar dochter terwijl die haar wonden droogdept met een handdoek. De moeder van Esther staart een paar seconden met open mond naar Esther, naar haar armen en naar het scheermesje in de wasbak. Dan slaat ze de deur van de badkamer hard dicht en begint in de keuken aan de voorbereidingen voor het eten. Tijdens het eten spreekt haar moeder met geen woord over het voorval en vermijdt ze elk oogcontact met Esther.
Literatuur
go back to reference Landelijke Stichting Zelfbeschadiging (2001). Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging. Utrecht: Landelijke Stichting Zelfbeschadiging. Landelijke Stichting Zelfbeschadiging (2001). Handvatten voor het omgaan met zelfbeschadiging. Utrecht: Landelijke Stichting Zelfbeschadiging.
go back to reference Ivonne van de Ven Stichting (2007). Suïcide in de media. Een richtlijn. Amsterdam: Ivonne van de Ven Stichting. Ivonne van de Ven Stichting (2007). Suïcide in de media. Een richtlijn. Amsterdam: Ivonne van de Ven Stichting.
Metagegevens
Titel
Wat betekent het voor mijn omgeving?
Auteurs
Suzanne de Klerk
Arnold van Emmerik
Anne van Giezen
Copyright
2010
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
DOI
https://doi.org/10.1007/978-90-313-8335-1_3