Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2014 | Column | Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014

Wassen zonder water

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 4/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

Gewassen worden met speciale doekjes is voor ouderen in de langdurige zorg een goed alternatief voor wassen met water. Het is minder belastend en ook iets beter voor de huid. Voor verzorgenden heeft het gebruik van verwarmde wegwerpdoekjes het voordeel dat het minder tijd kost. Dit blijkt uit onderzoek van IQ Healthcare, Radboudumc, op ruim vijftig verpleeghuisafdelingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2014

Denkbeeld 4/2014 Naar de uitgave

Kort nieuws

Wmo en dementiez

Kleinbeeld

De Tijdmachine

Hoe een delier te herkennen

Acute verwardheid bij ouderen

Kleinbeeld

Zorgmuur