Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2014 | Forum | Uitgave 5/2014

Psychopraktijk 5/2014

Wanneer is verandering een verbetering?

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2014
Auteurs:
Drs. Dineke Smit, Drs Frits Bosch
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een discussie over een actuele of heikele kwestie. Drs. E.H. Smit is wetenschapsfilosoof bij Generalistische Psychologie (info@gb-GGZ.nl); Drs F. Bosch is eerstelijnspsycholoog, gz-psycholoog GB GGZ.

Samenvatting

De Diagnose Behandel Combinatie (DBC) werd ingevoerd om meer helderheid te krijgen over wat nu precies een bepaalde behandeling kost. Vervolgens werden er DOT’s ingevoerd, de DBC op weg naar transparantie. De kosten in de zorg bleven stijgen… Vanaf januari 2014 hebben we de Generalistische Basis GGZ met vier zorgproducten. Gaan deze ingrijpende veranderingen de beheersbaarheid van de kosten in de zorg en de zorg zelf verbeteren? We legden deze vragen voor aan een aantal gz- en eerstelijnspsychologen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2014

Psychopraktijk 5/2014 Naar de uitgave