Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

16-09-2016 | Artikel | Uitgave 5/2016

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2016

Waarom stagneert deze therapie?

Een zoekschema voor het opsporen van mogelijke obstakels

Tijdschrift:
Tijdschrift voor Psychotherapie > Uitgave 5/2016
Auteur:
Anton Hafkenscheid
Belangrijke opmerkingen
Dit artikel is op persoonlijke titel geschreven en vertegenwoordigt niet vanzelfsprekend de opvattingen van de instelling waar de auteur werkzaam is.

Samenvatting

Psychotherapie biedt niet altijd het gehoopte of voorspelde resultaat, ook niet als de behandeling volgens de regels der kunst wordt uitgevoerd. In dit artikel wordt een zoekschema voorgesteld om mogelijke obstakels in psychotherapieën op te sporen. Het hier voorgestelde zoekschema bestaat uit vijf onderdelen, die achtereenvolgens worden uitgewerkt met voorbeeldcasuïstiek: 1 algemene behandelthema’s, 2 relatiedefinitie, 3 kwalitatief ervaren beïnvloedingsboodschappen (tegenoverdracht), 4 invulling therapiecontact, en 5 voortgang belangrijkste behandeldoelen. De werking van het zoekschema wordt geïllustreerd met twee casusvoorbeelden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Tijdschrift voor Psychotherapie

Het Tijdschrift voor Psychotherapie biedt informatie over nieuwe ontwikkelingen in de psychotherapie in binnen- en buitenland, over opleidingen, over wetenschappelijk onderzoek, over casuïstiek, over boeken en congressen.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

Tijdschrift voor Psychotherapie 5/2016 Naar de uitgave

Column

Inlegvel

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten