Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2017 | Uitgave 1-2/2017

GZ - Psychologie 1-2/2017

Waarom bouwen patiënten hun antidepressiva niet af?

Tijdschrift:
GZ - Psychologie > Uitgave 1-2/2017
Auteurs:
Renske Bosman, Neeltje Batelaan
Belangrijke opmerkingen
Renske C. Bosman, MSc (1989) is als promovenda verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het VU Medisch Centrum en bij Dienst Onderzoek van GGZinGeest.
Dr. Neeltje M. Batelaan (1972) is als psychiater en onderzoeker verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het VU Medisch Centrum.
Bron
Dit artikel is een bewerking van het onderzoeksartikel Long-term antidepressant use: a qualitative study on perspectives of patients and GPs in primary care. Bosman R.C., et al. British Journal of General Practice. 2016 Oct. 1; 66(651): e708-19.
Financiering
Het onderzoek is gefinancierd door het Fonds Psychische Gezondheid.

Samenvatting

Welke opvattingen hebben huisartsen en hun patiënten over langdurig antidepressivagebruik en wat weerhoudt patiënten ervan om de medicatie af te bouwen? Een onderzoeksverslag.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

GZ-Psychologie

GZ-Psychologie is een onafhankelijk tijdschrift en richt zich geheel op de snelgroeiende beroepsgroep van gz-psychologen, waarvan er inmiddels meer dan 15.000 zijn. GZ-Psychologie wil de identiteit en ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1-2/2017

GZ - Psychologie 1-2/2017 Naar de uitgave

Nieuws

nieuws

OriginalPaper

How to disappear?