Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2012 | Uitgave 6/2012

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2012

Waarden aan het werk

Vrouwelijke coaches en loopbaanbegeleiders over de betekenis van coaching

Tijdschrift:
TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen > Uitgave 6/2012
Auteurs:
Marrieke Breuer, Petra Verdonk, Ineke Klinge
Belangrijke opmerkingen
Correspondentieadres
Drs. Marrieke Breuer, MT s|+|r BV productiviteit en gezondheid, Geleenbeeklaan 90, 6166 GR Geleen, tel. 06-42505555, e-mail: mbreuer@mtsr.nl

Samenvatting

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor de begeleiding van mensen naar (ander) werk. Veel vrouwen startten als zelfstandig coach of loopbaanadviseur om mensen met gezondheidsproblemen te re-integreren in maatwerk trajecten. De dienstverlening en achterliggende motieven en ervaringen van deze vrouwelijke coaches zijn focus van onderzoek geweest in deze kwalitatieve studie, die inzicht biedt in de factoren die een rol spelen in het groeiende veld van re-integratie en loopbaandienstverlening door vrouwelijke coaches. Het onderzoek leert ons dat de geïnterviewde coaches behalve traditioneel loopbaansucces, persoonlijke groei ofwel psychologisch succes in werk belangrijk vinden. Zij willen deze waarden uitdragen in hun dienstverlening. Bij het coachen van anderen zien zij ‘vrouwelijke kwaliteiten’ zoals inlevingsvermogen als voordeel. Dit draagt vervolgens bij aan hun eigen persoonlijke groei. Op basis van de resultaten worden valkuilen gesignaleerd op het gebied van de kwaliteit van dienstverlening en het bewaren van afstand tot de cliënt. Hierover worden aanbevelingen ter verbetering gedaan.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen

TSG, het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen, is het enige Nederlandstalige tijdschrift dat multidisciplinaire informatie bevat op het gebied van de volksgezondheid en gezondheidszorg. Naast de multidisciplinaire oriëntatie is de combinatie van wetenschap, beleid en praktijk uniek.

TBV Online Plus

Leden van de NVAB en NVVG hebben naast een abonnement op het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde (TBV) ook online toegang tot vier tijdschriften.

BSL Academy SW-TP Saxion Parttime School jaarlicentie

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2012

TSG - Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen 6/2012 Naar de uitgave