Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2014 | Ingezonden | Uitgave 1/2014

Verslaving 1/2014

Waar speelt de verslaving zich af? Een ontwikkelingsmodel

Tijdschrift:
Verslaving > Uitgave 1/2014
Auteur:
Tsafrira van Uitert-Levy
Belangrijke opmerkingen
Drs. T. van Uitert-Levy is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij de polikliniek van Verslavingszorg Noord Nederland te Groningen. E-mail:t.vanuitert@vnn.nl.
Aan psychologische ontwikkelingsmodellen is in de psychologie geen gebrek. Toch mis ik het ontwikkelingsperspectief in wetenschappelijke publicaties over verslaving; het complexe ziektebeeld dat meer is dan het verslavingsgedrag sec en dat vaak in interactie staat met comorbide, psychische problemen. In het ontwikkelingsmodel van de psyche van de Israëlische klinisch psycholoog Yoav Ygaël (2011, 2010) vind ik een begrippenkader dat mijn kijk op verslaving en de behandeling van verslaafde personen verrijkt.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Verslaving 1/2014 Naar de uitgave

Methodiek in praktijk

ASS en verslaving

Redactioneel

Redactioneel