Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2004 | Revalidatie | Uitgave 5/2004

Vakblad Sociaal Werk 5/2004

‘Waar is mijn vader gebleven?’

Ondersteuning van kinderen van ouders met een beroerte

Tijdschrift:
Vakblad Sociaal Werk > Uitgave 5/2004
Auteurs:
Anne Visser-Meily, Lucia Tielen
Belangrijke opmerkingen
Anne Visser-Meily werkt als revalidatiearts bij Revalidatiecentrum De Hoogstraat en als onderzoeker bij het Rudolpf Magnus Instituut voor Neurowetenschappen te Utrecht. Zij promoveert op mantelzorg onderzoek bij CVA-getroffenen. Lucia Tielen is als zelfstandig ondernemer werkzaam bij Ginkgo Zorgprojecten te Utrecht en gespecialiseerd in de problematiek van gezinnen met een langdurig ziek familielid.

Samenvatting

Een beroerte grijpt vaak diep in in een gezin. Maar in de begeleiding van mensen die een beroerte hebben gehad, worden hun kinderen vaak over het hoofd gezien. Een onderzoek onder zeventig kinderen geeft aan dat er meer aandacht zou moeten zijn voor hun positie. Zij hebben bijvoorbeeld behoefte aan informatie over de ziekte en willen betrokken worden bij de behandeling. Het maatschappelijk werk kan daarbij een actieve rol spelen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

Vakblad Sociaal Werk (voorheen Maatwerk)

Het vakblad behandelt alle facetten van het sociaal werk. Het signaleert, analyseert, rapporteert en informeert. En presenteert leerzame ervaringen uit de diverse werkvelden waarin maatschappelijk werkers, jeugdzorgwerkers en sociaal agogen zich bevinden.

BSL - Basisacademy Social Work

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2004

Vakblad Sociaal Werk 5/2004 Naar de uitgave

Het veld

Het veld

Redactioneel

Substitutie

Column

Stage