Skip to main content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

Gepubliceerd in: Management Kinderopvang 5/2022

01-10-2022 | Column

Vullen of voeden?

Auteur: Janneke Hagenaar

Gepubliceerd in: Management Kinderopvang | Uitgave 5/2022

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Extract

De uitspraak 'Eten is weten en eten is geweten' van Louise Fresco zette mij aan het denken. Fresco was tot deze zomer hoogleraar en voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen University & Research. Volgens haar is weten belangrijk, omdat geen enkele maaltijd zomaar op tafel komt. Daar zijn ontwikkeling, arbeid en kennis in verwerkt. Het is dan ook aan te bevelen (jonge) kinderen te betrekken bij het proces van zaaien, onderhouden, oogsten en bereiden. Die ervaren kennis heeft impact voor de rest van het leven. Kinderen die hun eigen voedsel verbouwen en/of daaraan meehelpen, eten meer groente en fruit. Daarbij hebben ze meer kennis over voeding en zijn de kansen op het voortzetten van een gezonde eetgewoonte hoger. En dat kan helpen bij het voorkomen of vertragen van chronische aandoeningen gedurende het hele leven. Het is dus een goede euze om te investeren in moestuinen of samenwerking te zoeken met mensen die daar verstand van hebben.
Metagegevens
Titel
Vullen of voeden?
Auteur
Janneke Hagenaar
Publicatiedatum
01-10-2022
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Management Kinderopvang / Uitgave 5/2022
Print ISSN: 1382-4406
Elektronisch ISSN: 2468-1385
DOI
https://doi.org/10.1007/s41190-022-1610-z

Andere artikelen Uitgave 5/2022

Management Kinderopvang 5/2022 Naar de uitgave

Editorial

Route 2025

Uit de ivoren toren

Becoming, Being, Unbecoming