Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Werk in uitvoering | Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017

“Vul lekker zelf die vragenlijst in!”

Succesvol sociaal-wetenschappelijk onderzoek doen in een praktijksetting

Tijdschrift:
Kind & Adolescent Praktijk > Uitgave 2/2017
Auteurs:
drs. Esther Van Efferen-wiersma, dr. Heleen Van der Stege, MSc Wendy Nelen, drs. Koen Van Zoest, drs. Fanny De Swart, prof. dr. Ron Scholte
Belangrijke opmerkingen
over de auteurs Het onderzoek wordt uitgevoerd onder auspiciën van Pi7. De auteurs zijn werkzaam bij: CED-Groep, Rotterdam (drs. E.S van Efferen-Wiersma, dr. H. van der Stege), Praktikon, Nijmegen (W.B.L. Nelen, MSc), PI Leiden en Onderwijsadvies (drs. K. van Zoest), Entrea Onderwijs, Ubbergen (drs. F. de Swart) en Praktikon/Radboud Universiteit Nijmegen (prof. dr. R. Scholte). E: e.vanefferen@cedgroep.nl.

Samenvatting

In het onderwijs worden ze wel eens moe van al dat onderzoek. Toch is het belangrijk dat theorie en praktijk elkaar ook in het onderwijs blijven vinden. Hoe maak je van wetenschappelijk onderzoek in een praktijksetting een succes? Het geheim is veel tijd investeren in een positieve werkrelatie. Dan gaan ook de kinderen het leuk vinden om mee te doen.

Onze productaanbevelingen

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Kind & Adolescent Praktijk

Het vakblad Kind en Adolescent Praktijk biedt informatie die direct aansluit bij de dagelijkse praktijk van diagnostiek, behandeling en begeleiding. Kind en Adolescent Praktijk biedt ook een forum voor een kritische beschouwing van die dagelijkse praktijk en voor discussie over onderwerpen waarmee de professional te maken hebben.

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 2/2017

Kind & Adolescent Praktijk 2/2017 Naar de uitgave

OriginalPaper

Gezien en gelezen