Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2015 | Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015

Vroeger nadenken over later

Vroegtijdige zorgplanning bij dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 5/2015
Auteurs:
Aline Sevenants, Anja Declercq
Belangrijke opmerkingen
Aline Sevenants is psycholoog; zij is senior onderzoeker bij LUCAS, KU Leuven.
Anja Declercq is socioloog en als hoofddocent (CESO) en projectleider (LUCAS) verbonden aan de KU Leuven.
Voor meer informatie over VZP en het besproken onderzoek: aline.sevenants@med.kuleuven.be of anja.declercq@med.kuleuven.be.

Samenvatting

Rekening houden in de zorg met de wensen van mensen met dementie. Het lijkt een open deur, wie zou dat niet willen? Toch blijkt dit ideaal in de praktijk vaak nog ver te zoeken. Vroegtijdige zorgplanning is een manier om een cultuur van permanente dialoog op gang te brengen waardoor meer recht wordt gedaan aan wat mensen met dementie belangrijk vinden. Ook wanneer zij dit niet meer zelf onder woorden kunnen brengen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2015

Denkbeeld 5/2015 Naar de uitgave